Мапа на Европа: Каде е легализирана проституцијата?


Мапа на Европа: Каде е легализирана проституцијата?

Една малку поинаква мапа на Европа, направена врз база на тоа каде проституцијата е легализирана, а каде нелегална. Таму каде што има цени, се однесуваат на висината на казната.

prostitution-europe-1024x1024.jpg

Проституцијата е забранета во Русија и максималната казна изнесува 30 евра, во Литванија 40 евра, во Белорусија 140 евра или 15 дена затвор, во Украина 8 евра, во Рoманија 330 евра.

Во Македонија пак, наведено е дека казната изнесува 800 евра.

Би можело да ве интересира:

Зошто никогаш не се врзуваат патики пред Ајфелова кула? Не треба многу објаснување – и мажите и жените ќе сфатат од само еден гест. Мора...
Fendi шал од 850 евра личи на... што?! (фото) Twitter корисниците не ја пропуштија најновата прилика да се исмејуваат на новио...
Астро ќоше: Како се однесуваат хороскопските знаци на слава? Еден од најубавите периоди во годината е периодот на слави кога речиси постојано...