Како да одржувате правилна хигиена, според научниците?


Како да одржувате правилна хигиена, според научниците?

Кога се работи за дневната хигиенска рутина, можеби сте на погрешен пат, тврдат научниците и нивните истражувања.

kako-da-odrzuvate-pravilna-higiena-spored-naucnicite-2-001.jpg

Ако им веруваме на нив, миењето на косата еднаш до двапати неделно е сосема доволно, а бричот треба да го менувате само кога ќе почне да ви ја иритира кожата.

Детално, ова се 9-те клучни хигиенски навики:

kako-da-odrzuvate-pravilna-higiena-spored-naucnicite-01.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Рековте, жените и мажите се еднакви? Тука не се работи за феминизам или борење за женските права. Се работи за едност...
5 токсични работи од кои треба да се откажете веднаш Дали сум доволно добар/а? Дали вредам? Што ќе кажат другите за мене? Дали да го ...
Утринска рутина за секој ден да ви тргне на десна нога Рутината и дисциплината се две клучни работи за успешен ден, а уште поважни се а...