Како една печатна грешка во наслов може целосно да го промени значењето?


Како една печатна грешка во наслов може целосно да го промени значењето?

Кариерата на Џулија Робертс доби погрешен правец, благодарение на една печатна грешка на Post-Journal весникот.

kako-edna-pecatna-greska-vo-naslov-moze-celosno-da-go-promeni-znacenjeto-01.jpg

51-годишната актерка зборувала за нејзините улоги (roles) кои варирале и се подобрувале низ годините, но во печат работите излегле далеку поинакви.

kako-edna-pecatna-greska-vo-naslov-moze-celosno-da-go-promeni-znacenjeto-03.jpg

kako-edna-pecatna-greska-vo-naslov-moze-celosno-da-go-promeni-znacenjeto-02.jpg

Во наредниот број весникот ја поправил грешката, но без извинување.

kako-edna-pecatna-greska-vo-naslov-moze-celosno-da-go-promeni-znacenjeto-04.jpg

Извор

Би можело да ве интересира:

Астро ќоше: На што мислат хороскопските знаци кога не можат да заспија... Што ве држи будни доцна во ноќта? Кои мисли ви минуваат низ глава и не ви даваат...
Според трите последни цифри од бројот - Што ви треба за да бидете среќ... Ако им веруваме на забавните фото-вести, оваа може да ви открие што ви треба за ...
Прва фотка од ќеркичката на Луисана Лопилато и Мајкл Бубле Луисана Лопилато и Мајкл Бубле станаа родители по третпат, а среќната вест пејач...