Ананасот расте на грмушка и уште 13 интересни факти за светот


Ананасот расте на грмушка и уште 13 интересни факти за светот

Како се заменуваат сијалиците на екстремно високите тавани? Како се прави најпознатиот магионичарски трик?

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-01.jpg

Љубопитноста е тоа што го движи светот напред бидејќи во сè има нешто што не сме го знаеле.

Ако имате желба комплетно да го откриете светот, тогаш овие факти ќе ви се допаднат.

Работи кои можеби не сте ги знаеле:

Ананасот не расте на дрво, туку на грмушка.

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-03.jpg

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-02.jpg

Вака се гради мост преку река.

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-04.jpg

Виолетовите моркови внатре може да бидат портокалови.

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-05.jpg

Врвот Монт Еверест не е толку романтичен како што мислите.

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-06.jpg

Кинескиот ѕид завршува во Жолтото Море.

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-07.jpg

Модерен воен брод надвор од вода.

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-08.jpg

Дупките за дишење на синиот кит изгледаат како џиновски нос.

ananasot-raste-na-grmushka-i-ushte-13-interesni-fakti-za-svetot-09.jpg

Уште 7 факти на следната страна...Би можело да ве интересира:

5 работи што сите треба да ги научат за подобро да го ценат светот околу себе Светот се состои од убава природа, уметност, храна и низа други нешта. Постојат ...
8 знаци дека токму вие сте „волкот во светот на овците“ Животот не е лесен, но секој миг е вреден за живеење. Да се биде волк во светот ...
12 искрени илустрации на груб начин покажуваат што не е во ред со светот Светот во кој живееме е далеку од идеален и тоа сите добро го знаеме. Но, никој ...