Јапонски тест за интелигенција (IQ)
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
ВОЗАЧИ 27-03-2020


Јапонски тест за интелигенција (IQ)

Која е вашата задача? На едната страна од брегот стојат полицаец и криминалец, и едно семејство, мајка, татко и и четири деца (две ќерки и двајца синови).

japonski-test-za-inteligencija-iq

Потребно е сите да ги пренесете од другата страна на брегот, но има неколку услови кои мора да се исполнат:

1. Најмногу две личности можат истовремено да бидат на сплавот.
2. Таткото не смее да биде во присуство на ќерките без мајката.
3. Мајката не смее да биде со синовите без присуство на таткото.
4. Криминалецот не смее да биде ниту со еден член од фамилијата без присуство на полицаецот.
5. Само полицаецот и родителите може да го возат сплавот.

Како се игра:

- За почеток кликнете два пати на плавиот круг (долу десно).
- Со кликање на личноста ги качувате, односно симнувате од сплавот.
- Со кликање на црвената рачка на брегот го придвижувате сплавот.

Имате 15 минути за да најдете решение!

* Коментарите со решението ќе бидат избришани, за секој да има шанса да го реши тестот самостојно

Би можело да ве интересира:

Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот? Научниците велат дека сите луѓе можат да се поделат во две групи според тоа кој ...
Квиз: Што открива за вас најскокотливиот дел од телото? Која е вашата слаба точка на која никој не смее да ве допре? Сите имаме барем ед...
Трик прашање: Колку деца има Дејан? Време е за будење на умот од зимски сон – ве предизвикуваме со трик прашање. ...