5 логички загатки


5 логички загатки

Денес на менито имаме за вас пет логички загатки. Ваша задача е да пробате да дојдете до финалното решение.

5-logicki-zagatki

Вклучете го кликерот и со среќа!

1. Ако:
2 3 = 10
7 2 = 63
6 5 = 66
8 4 = 96

Тогаш:
9 7 = ??

2. Кој е следниот број во серијата?

1, 2, 6, 42, 1806?

3. Набројте три следствени денови без да ги користите зборовите Среда, Петок или Недела!

4. Авион со 50 патници се урнал. Но, пронајдени се само 49 патници. Каде е 50-тото тело?

5. 5 мачки можат да фатат 5 глувчиња за 5 минути. Колку мачки се потребни за да фатат 100 глувчиња за 100 минути?

Ги очекуваме вашите одговори во коментарите.

Би можело да ве интересира:

Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот За да го развиете креативното размислување, многу психолози советуваат да решава...
Логички задачи за чие решение ќе треба да го помачите мозокот Одвреме-навреме е одлично на мозокот да му нудите по неколку логички задачи со ш...
Дали досега сте ја запознале љубовта на вашиот живот? Дали сè уште сте во потрага по вашата сродна душа или без да знаете е тука некад...