Логичка загатка: кое копче за која сијалица?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
ВОЗАЧИ 27-03-2020


Логичка загатка: кое копче за која сијалица?

Ајде малку да го вклучиме мозокот и логиката.

logicka-zagatka-koe-kopce-za-koja-sijalica

Стоите пред затворена врата. Од другата страна на вратата има соба во која има 3 сијалици. Собата е комплетно заѕидана од надвор. Нема прозорци и не можете никако да влезете во неа освен преку вратата. Надвор на ѕидот има 3 прекидачи за светилки кои контролираат по една од трите сијалици во собата.

Вашата задача е да процените на кое копче се пали секоја од сијалиците внатре.

Имајте на ум:

Дозволено ви е да влезете во собата само еднаш.

Штом излезете, мора да дадете 100% точен одговор, кое копче е наменето за секоја од трите сијалици.

Точниот одговор е на втората страна...Би можело да ве интересира:

Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот? Научниците велат дека сите луѓе можат да се поделат во две групи според тоа кој ...
Дали имате перверзен ум? Луѓето со безобразен ум секогаш ги гледаат работите на повеќе начини. Веруваат д...
Секоја жена е убава на свој начин: По што сте препознатливи вие? Дали сте жена која плени со сензуалните усни или пак со негуваната кожа? Кој е в...