Само 3% од луѓето можат да ги видат голите жени на овие слики


Само 3% од луѓето можат да ги видат голите жени на овие слики

Овие слики кријат по една гола жена која на прв поглед нема шанса да ја забележите. Само 3% од луѓето успеваат да ги воочат за помалку од 5 секунди.

samo-3-od-lugeto-mozat-da-vidat-gola-zena-na-ovie-sliki-01.jpg

Жените се камуфлирани во прекрасни природни пејзажи со помош на многу шминка и додатоци.

Фотографот и уметникот на овие дела е Филип Локо од Швајцарија, кој го пропатувал светот за да ги пронајде совршените локации за неговата идеја.

Целиот процес на камуфлажа може да трае помеѓу 1 и 8 часа, зависно од окружувањето.

Дали и колку е успешен, проценете по овие фотографии:

samo-3-od-lugeto-mozat-da-vidat-gola-zena-na-ovie-sliki-02.jpg

samo-3-od-lugeto-mozat-da-vidat-gola-zena-na-ovie-sliki-03.jpg

samo-3-od-lugeto-mozat-da-vidat-gola-zena-na-ovie-sliki-04.jpg

samo-3-od-lugeto-mozat-da-vidat-gola-zena-na-ovie-sliki-05.jpg

За колку време ги пронајдовте голите тела?

Би можело да ве интересира:

Само луѓето со беспрекорен вид можат да го решат овој тест Дали знаете колку ви е прецизен видот? Колку добро можете да забележувате речиси...
Имате 7 секунди да откриете - Што прави жената погрешно? На прв поглед сè изгледа нормално, но сепак, нешто не е во ред со фотографијата ...
Трик прашање: Колку деца има Дејан? Време е за будење на умот од зимски сон – ве предизвикуваме со трик прашање. ...

Најчитани неделава