Предизвик: Ќе успеете да ја пронајдете жената на фотографијата?


Предизвик: Ќе успеете да ја пронајдете жената на фотографијата?

Кога ќе ги погледнете фотографиите на германскиот уметник Јерг Достервалд, на прв поглед нема да видите ништо невообичаено.

mozete-li-da-ja-pronajdete-zenata-na-slikata-001.jpg

Но, она што не го знаете е дека тој всушност со часови се подготвува за фотографирање.

Јерг Достервалд е уметник и фотограф. Своите дела ги започнува така што најнапред слика по телото на моделот. Неговата идеја е шарите на телото да се вклопат со позадината во која „обоената“ личност позира.

Достервалд се занимава со овој вид на уметност повеќе од 20 години.

Неговите дела се многу сложени, бидејќи е неопходно е опкружувањето и боите на моделот да бидат во склад, а во исто време да се пронајде и вистински момент за фотографирање со цел да се добие квалитетна фотографија.

Вашата задача е да ја пронајдете жената на сликата која Достервалд толку умешно ја сокрил.

Mozete-li-da-ja-pronajdete-zenata-na-slikata-01.jpg

Проверете колку добро забележувате на следната страна...Би можело да ве интересира:

Тест низ 10 прашања: Дали имате опсесивно компулсивно нарушување? Се сеќавате ли на Монк, кој сакаше сè да биде под конец и во совршен ред? Дали и...
Кое животно го гледате прво открива што ви е најважно во љубовта Што видовте – лисица или делфин? Што кажува тоа за вас – какви сте во љубовта?&n...
Квиз: Погоди го насловот на книгата напишан со емотикони Со оглед на тоа што денес многу добро се разбираме користејќи ги емотиконите во ...