9 оптички илузии кои ќе си поиграат со вашиот ум
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Оператор 06-12-2019
Продавач 06-12-2019


9 оптички илузии кои ќе си поиграат со вашиот ум

Оптичките илузии визуелно се перципираат како слики или фотографии кои се разликуваат од објективната реалност.

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-01.jpg

Со други зборови, претставуваат трик за очите.

Некои оптички илузии се објаснети уште многу одамна, додека други пак, сè уште остануваат мистерија.

Неколку илузии од кои ќе ви се сврти во глава:

1. Мачката се качува по скалите или се симнува?

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-1.jpg

2. Ова е жаба или коњ?

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-2.jpg

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-3.jpg

3. Ова е всушност парче хартија...

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-4.jpg

4. Три убави жени

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-5.jpg

Но, што ако ја свртиме фотографијата?

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-6.jpg

5. Овој прозорец се наоѓа на левата или десната страна од зградата?

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-7.jpg

6. Дали нијансите на црвено се исти?

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-8.jpg

7. Дали ви се чини дека круговите се допираат?

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-10.jpg

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-11.jpg

8. Постер кој се движи

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-13.jpg

9. Сивата линија на средина е нијансирана или еднакво сива?

9-opticki-iluzii-koi-kje-si-poigraat-so-vashiot-um-12.jpg

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Новогодишен квиз: Одберете една честитка и откријте што ве очекува во ... Почетокот на 2019-та година е сè поблиску, а пред крајот на 2018-та сите си зами...
Имате 7 секунди да откриете - Што прави жената погрешно? На прв поглед сè изгледа нормално, но сепак, нешто не е во ред со фотографијата ...
Квиз: Изберете омилен лотос цвет - ќе го добиете советот што ви е потр... Дали минувате низ хаотична фаза од животот и ништо како да не ви оди од рака? Шт...