10 детски загатки кои ретко кој возрасен може да ги реши
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
rabota vo kujna 08-08-2020


10 детски загатки кои ретко кој возрасен може да ги реши

Мозокот, исто како и телото, треба да се вежба со цел што подобро развивање и усовршување.

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-001.jpg

Логичките загатки и квизови се забавен начин за тренирање на нашиот мозок и негово одржување во форма.

Многу често ваквите загатки поуспешно ги решаваа децата токму заради тоа што нивните мозоци не размислуваат ограничено и немаат искуства какви што имаат возрасните.

Размрдајте го малку мозокот и обидете се да ги погодите овие интересни загатки кои малите деца ги решаваат за минута.

1. Има многу заби, но не јаде ништо. Што е тоа?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-01.jpg

2. Ја фрламе лушпата а го јадеме семето. Што е тоа?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-02.jpg

3. Кој може да го зборува секој јазик?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-03.jpg

4. Патува низ светот, но секогаш стои на истото место. Што е тоа?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-04.jpg

5. Што е високо кога е младо и ниско кога е старо?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-05.jpg

6. Каде треба да ја фрлите топката за таа да ви се врати во рацете?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-06.jpg

7. Што е тоа што ви припаѓа вам, а го користат другите?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-07.jpg

8. Како може еден човек да не спие 8 дена?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-08.jpg

9. Што е тоа што оди нагоре и надолу, а секогаш останува на исто место?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-09.jpg

10. Има глава, но нема мозок. Што е тоа?

10-detski-zagatki-koi-retko-koj-vozrasen-moze-da-gi-resi-10.jpg

За да си ги проверите одговорите, свртете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Брз тест кој го открива вашиот карактер: Кое дрво ќе го одберете? Тестот е лесен и едноставен – треба да ја погледнете сликата подолу и да се одлу...
Со барање на 4 разлики на овие слики, ја подобрувате работата на мозокот Многу луѓе не успеваат да пронајдат 4 разлики меѓу овие две слики во рок од 60 с...
Спојте ги црвените точки на двете слики: Која буква ќе ја видите? Одлична фотографска меморија имале Леонардо да Винчи, композиторот Рахмањинов и ...