Загатката која ги разбранува социјалните мрежи: Кога ѝ е роденден на Шерил?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
PPC Specialist 19-08-2019


Загатката која ги разбранува социјалните мрежи: Кога ѝ е роденден на Шерил?

Оваа математичка загатка објавена е од страна на ТВ презентерот од Сингапур, Кенет Конг, на неговата Фејсбук страна. За само неколку дена, загатката стана вирална сензација и сите љубители на загатките се прашуваат: Кога ѝ е роденден на Шерил?

zagatkata-koja-gi-razbranuva-socijalnaite-mrezi-koga-i-e-rodenden-na-sheril-01.jpg

Загатката била поставена како прашање на Азиската училишна математичка Олимпијада, па е прилично тешка за решавање. Можете вие да ја решите?

Алберт и Бернард само што станале пријатели со Шерил. Сè уште се запознаваат, па решиле да ја прашаат Шерил кога ѝ е роденден.

Девојката одбила да им одговори, наместо тоа, им предложила мала загатка. Им дала листа од 10 можни дати:

15-ти мај, 16-ти мај, 19-ти мај

17-ти јуни, 18-ти јуни

14-ти јули, 16-јули

14-ти август, 15-ти август, 17-ти август

„На еден од овие датуми, со сигурност ми е роденден  и на секој ќе му дадам по една информација. Одвоено!“.

На Алберт му го шепнала месецот во кој е родена, а на Бернард, денот на кој е родена.

Кога ги прашала дали некој ќе погоди кога ѝ е роденден, Алберт рекол: „Не знам кога ти е роденден, но едно нешто знам, ниту Бернард не знае кога ти е роденден“.

Бернард рекол: „Прво не знаев, но сега знам“.

Алберт изјавил: „Па, сега и јас знам“...

Можете да откриете вие кога ѝ е роденден на Шерил?

Одговорот е на следната страна...Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој лаже? Дали можете да препознаете која некој ве лаже? Дали може да процените кога некој...
Квиз: Колку сте психички зрели? Животот е тежок и зрелоста не се достигнува преку ноќ. Тоа е еден долг и напорен...
Квиз само за оние со остар вид – Ќе успеете ли да го решите за 2 минут... Дали мислите дека имате остар поглед и не пропуштате ниту еден детаљ? Дали ми...