Ако не ја решите загатката, тогаш 5-ката во основно ви била со врски


Ако не ја решите загатката, тогаш 5-ката во основно ви била со врски

Баш така, загатката е наменета за ученици од основно училиште, а многу возрасни не можат да ја решат. Токму затоа инстантно стана популарна и се прошири по социјалните мрежи.

ako-ne-ja-resite-zagatkata-togas-5-kata-vo-osnovno-vi-bila-so-vrski-1.jpg

Проблемот настанува кога многу луѓе не го знаат редоследот на операциите и делењето со дропка.

Дали и вие имавте 5-ка во основно со врски? Проверете:

ako-ne-ja-resite-zagatkata-togas-5-kata-vo-osnovno-vi-bila-so-vrski-1_copy.jpg

На следната страна проверете дали одговоривте точно...Би можело да ве интересира:

Која хемисфера ви доминира: Левата или десната страна на мозокот? Научниците велат дека сите луѓе можат да се поделат во две групи според тоа кој ...
Слонче кое носи среќа – одберете едно и дознајте го советот што ќе ви го понуди Станува збор за брз и едноставен тест. Одберете го слончето коешто најмногу ве п...
Брз тест: Содржината на чантата ги открива женските тајни Чантата на една жена е нешто свето, затоа што таа може да открие многу за нејзин...

Најчитани неделава