Тест за очи: Кој круг го преклопува другиот?


Тест за очи: Кој круг го преклопува другиот?

Перцепцијата на бои и форми се разликува од човек до човек. Понекогаш, разликите на некои луѓе им се и повеќе од очигледни, а некои пак, воопшто не ги забележуваат.

test-za-oci-koj-krug-go-preklopuva-drugiot-001.jpg

Ова ни е добро познато на сите, бидејќи често се соочуваме со интернет загатки заради кои сите на социјалните мрежи делат свое мислење.

Најдобар пример за тоа, се чини е фустанот.

Па, да провериме, каква е вашата перцепција?

Решете го тестот и откријте:

Кој круг го преклопува другиот?
 1. 1.
  Левиот
  Десниот
 2. 2. Левиот круг го преклопува десниот или обратно?
  Левиот
  Десниот
 3. 3. Кој круг доаѓа однапред?
  Десниот
  Левиот
 4. 4. Кој круг го преклопува другиот?
  Левиот
  Десниот
 5. 5. Кој круг доаѓа пред другиот?
  Десниот
  Левиот
 6. 6. Десниот круг го преклопува левиот или обратно?
  Левиот
  Десниот
 7. 7. Кој круг го преклопува другиот?
  Десниот
  Левиот

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Во кој дел од денот сте најпродуктивни? Човечкиот биоритам варира и се разликува од човек до човек, па додека на едни им...
Квиз: Каква убавина носите во себе? Како ве доживуваат луѓето? Дали имате елеганција како од минатиот век, мистична ...
Квиз кој ќе ви ги истенчи нервите: Пронајдете 3 разлики Некои луѓе се надарени да воочуваат разлики, додека други треба да си ги истенча...

Најчитани неделава