Предизвик: Погодете го херојот според цртежот


Предизвик: Погодете го херојот според цртежот

1. Шерлок Холмс од „Детективските приказни за Шерлок Холмс“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-14.jpg

2. Хамлет од „Трагичната повест на Хамлет, Принцот Дански“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-22.jpg

3. Доријан Греј од „Сликата на Доријан Греј“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-23.jpg

4. Џејмс Бонд од серијата романи за истоимениот лик

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-24.jpg

5. Билбо Багинс од „Господарот на прстените“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-26.jpg

6. Алиса од „Алиса во земјата на чудата“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-21.jpg

7. Робин Худ од „Балади за Робин Худ“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-25.jpg

8. Грофот Дракула од „Дракула“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-15.jpg

9. Џон Сноу од „Песна за мраз и оган“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-16.jpg

10. Џеј Гетсби од „Големиот Гетсби“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-17.jpeg

11. Бриџит Џоунс од „Дневникот на Бриџит Џоунс“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-18.jpg

12. Маргарита од „Мајсторот и Маргарита“

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-19.jpg

13. Хари Потер од серијалот книги за истоимениот лик

kje-uspeete-da-gi-pogodite-heroite-na-knigite-od-rebusite-20.jpg

Н. Г. | ЦрнобелоБи можело да ве интересира:

Загатки заради кои нема да имате мир додека не најдете решение Истражувањата многупати докажале дека решавањето загатки и логички задачи е искл...
8 загатки од кои мозокот ќе почне „да бара“ одмор Како на секој друг дел од телото, така и на мозокот му треба тренинг, а со овие ...
6 загатки кои ќе ги решат само генијалци - ќе успеете ли и вие? На мозокот му е потребен тренинг, а овие навидум лесни загатки ќе ви помогнат да...

Спонзорирани линкови:

Најчитани неделава