Дали сте доволно паметни за да го решите квизот со точки?


Дали сте доволно паметни за да го решите квизот со точки?

На прв поглед ќе ви личи на загатка која може да ја најдете во детските книги и сликовници, но со секое наредно прашање ќе сфаќате дека ви треба многу поголем напор отколку што очекувавте.

dali-ste-dovolno-pametni-za-da-go-resite-kvizot-so-tocki-01.jpg

Погоди ја точката е квиз кој ги предизвикува луѓето да ги развијат своите очи со тоа што треба да одредат која точка е точно во средината меѓу сите останати.

Има 8 нивоа, а бројот на точки се зголемува на секое следно ниво.

Во последното, треба да одберете една точка од 400.

Ве предизвикуваме:

 

Дали сте доволно паметни за да го решите квизот со точки?
  1. 1. Која точка е во средина?


  2. 2. Која точка е во средина?


  3. 3. Која точка е во средина?


  4. 4. Која точка е во средина?


  5. 5. Која точка е во средина?


  6. 6. Која точка е во средина?


  7. 7. Која точка е во средина?


  8. 8. Која точка е во средина?


М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
Загатка за умни глави - кој е одговорот? Понекогаш треба добро да се замислиме за да ги одгатнеме загатките, но понекогаш...
Загатка за паметни: Кој е најстар, а кој најмлад? Размислете добро, ако треба запишете си и на лист, така полесно ќе дојдете до од...

Најчитани неделава