Поместете едно чкорче за да добиете точно равенство


Поместете едно чкорче за да добиете точно равенство

Детските загатки отсекогаш биле одличен начин за развивање на перцепцијата и размислувањето кај децата преку игра и забава.

pomestete-edno-ckorce-za-da-dobiete-tocno-ravenstvo-001.jpg

И додека денешните деца имаат таблети и компјутери со игри кои до одреден степен го развиваат нивното размислување преку интересни игри, ништо од тоа не може да ги замени игрите со чкорчиња со кои израснале многу генерации ред појавата на паметните уреди.

Токму затоа ние решивме да ве вратиме во детството и да ви поставиме една интересна математичка загатка.

Ваша задача е со само едно поместување на чкорче да добиете точно равенство.

За да го проверите вашиот одговор одете на следната страница...Би можело да ве интересира:

6 загатки кои ќе ги решат само генијалци - ќе успеете ли и вие? На мозокот му е потребен тренинг, а овие навидум лесни загатки ќе ви помогнат да...
8 загатки од кои мозокот ќе почне „да бара“ одмор Како на секој друг дел од телото, така и на мозокот му треба тренинг, а со овие ...
3 загатки кои ќе ги решат само вистинските махери на кои логиката им е... Решавањето загатки ја подобруваат внимателноста и логичкото размислување, па ако...