Ментална гимнастика: Загатка со која ќе се помачите, а децата ќе ја решат за секунда


Ментална гимнастика: Загатка со која ќе се помачите, а децата ќе ја решат за секунда

Математичките загатки се секогаш добредојдени. Колку и да сте го мразеле предметот математика во основно и средно, сега некако станува интересен.

mentalna-gimnastika-zagatka-so-koja-ke-se-pomacite-a-decata-ke-ja-resat-za-sekunda-1.jpg

Се работи за едноставна, детска загатка која најмалите ја решаваат за неколку секунди.

Но, вие како возрасни, сигурно ќе барате подлабоко значење и непотребно ќе ги искомплицирате работите.

Сепак, вреди да се обидете:

mentalna-gimnastika-zagatka-so-koja-ke-se-pomacite-a-decata-ke-ja-resat-za-sekunda-2.jpg

Ако се откажавте и сте љубопитни за точниот одговор, свртете на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
6 загатки кои ќе ги решат само генијалци - ќе успеете ли и вие? На мозокот му е потребен тренинг, а овие навидум лесни загатки ќе ви помогнат да...
Загатка: Пронајдете го ќесето со пари помеѓу подароците Само најупорните ќе успеат да ја решат оваа загатка. Не откажувајте се брзо, сам...