Дали ги читате луѓето кога ве лажат како д-р Кал Лајтман?


Дали ги читате луѓето кога ве лажат како д-р Кал Лајтман?

Веројатно сте слушнале за поимот „невербална комуникација“ - начин на комуницирање каде наместо зборови се употребува телото.

dali-gi-citate-lugjeto-kako-dr-kal-lajtman-01.jpg

Ова е уште попознато и како „читање“ на говорот на телото.

Во него најдобар е д-р Кал Лајтман од „Lie To Me“.

Но, дали сте и вие така добри како него?

Решете го тестот и проверете:

Дали ги читате луѓето кога ве лажат како д-р Кал Лајтман?
 1. 1.
  ...е иритирана од нешто и се обидува тоа да го сокрие.
  ...западнала во контемплација.
  ...е тажна.
 2. 2.
  ...се сомнева во тоа што го кажувате.
  ...ви дава знак дека е време да си замине.
  ...сака да избега од разговорот.
 3. 3.
  ...дека се обидува да ви покаже како се чувствува.
  ...дека ѝ е здодевно.
  ...дека се чувствува анксиозно и загрозено.
 4. 4.
  ...е полна со самодоверба.
  ...ве кани на интеракција.
  ...не сака да воспостави подлабок контакт со вас и се одвојува од вас.
 5. 5.
  ...личноста со која разговарате не се чувствува удобно и се обидува да ви го одземе вниманието од разговорот.
  ...нема ништо посебно во она што го кажувате.
  ...едноставно на личноста ѝ е многу досадно.
 6. 6.
  ...е вознемирена.
  ...ужива во разговорот.
  ...е полна со самодоверба.
 7. 7.
  ...е уверена дека е во право за нешто.
  ...е вознемирена.
  ...се обидува да врши притисок на вас.
 8. 8.
  ...се чувствува неудобно - ова е одбранбена позиција.
  ...е преморена од разговорот.
  ...не ѝ се допаѓа начинот на кој се однесувате.
 9. 9.
  ...е преморена.
  ...се срами од нешто.
  ...ја болат очите.
 10. 10.
  ...е расположена за компромис. Постои шанса да се согласите за нешто.
  ...личноста е агресивна и морате да бидете внимателни.
  ...ви е наклонета.

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Што открива за вас најскокотливиот дел од телото? Која е вашата слаба точка на која никој не смее да ве допре? Сите имаме барем ед...
Должината на палецот го одредува карактерот: Какви сте по природа? Биолозите тврдат дека луѓето со различна пропорција на прстите и нивните фаланги...
Слонче кое носи среќа – одберете едно и дознајте го советот што ќе ви го понуди Станува збор за брз и едноставен тест. Одберете го слончето коешто најмногу ве п...

Најчитани неделава