Загатка за размислување: Колку години има секоја сестра, ако заедно имаат 13?


Загатка за размислување: Колку години има секоја сестра, ако заедно имаат 13?

Кој е поинтелигентен - луѓето или компјутерите? Многу научници велат дека ние луѓето сме далеку поинтелигентни од машините.

logicka-zadaca-koja-nitu-eden-kompjuter-ne-moze-da-ja-reshi-01.jpg

А, ова се докажува и на компјутерските курсеви уште на првите часови со една едноставна загатка која компјутерите не можат да ја решат.

Ќе успеете вие?

Колку се стари трите сестри ако:

Множењето на нивните години го дава бројот 36

Собирањето на нивните години го дава бројот 13

Најстарата сестра е русокоса.

Сега преминете на следната страна да го проверите решението...Би можело да ве интересира:

Трик прашање: Колку години има мојот брат? Како ви оди математиката? Дали при пресметките внимавате и на најмалите детали? ...
Трик прашање: Што прави 5-тата сестра? Како се забавувате вие со вашите браќа и сестри? Во ова семејство атмосферата е ...
Брз тест: Содржината на чантата ги открива женските тајни Чантата на една жена е нешто свето, затоа што таа може да открие многу за нејзин...