Тест за очите: Можете да го видите она што е невидливо?


Тест за очите: Можете да го видите она што е невидливо?

test-za-ocite-mozete-da-go-vidite-ona-shto-e-nevidlivo-01.jpg

Колку ви е добар видот? Колку брзо и прецизно можете да забележите слабо видливи работи?

Се потпирате на вашиот вид или повеќе на вашата логика?

Решете го тестот и откријте:

Тест за очите: Можете да го видите она што е невидливо?
 1. 1. Кој облик е прикажан до стрелката?


 2. 2. Која буква е прикажана до стрелката?
  G
  O
  C
  Q
 3. 3. Кој број е прикажан до стрелката?
  89
  88
  80
  83
 4. 4. Како изгледа коњот?


 5. 5. Што е прикажано под стрелката?


 6. 6. А, тука?


 7. 7. Кој геометриски облик е прикажан под стрелката?


 8. 8. А, тука?


 9. 9. Кој број го гледате?
  71
  74
  21
  81

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку долго ќе патувате до Марс, ако се движите со брзина на светлинат... Денес имаме малку невообичаено, но секако интересно, прашање. Ќе ви треба малку ...
Што прво ќе видите на сликата открива: Зошто немате среќа во љубовта и... Доколку сте љубители на тестови кои само со една фотографија ви откриваат нешто ...
Квиз: Која е вашата работа од соништата? Кога бевме мали, сите сакавме да станеме доктори, наставници, астронаути, пејачи...