Загатка која ќе ви ги прошири границите на свеста: Колку кругови гледате?


Загатка која ќе ви ги прошири границите на свеста: Колку кругови гледате?

Сите ние добро знаеме дека трикот во креирање на добра илузија лежи во „прелажување“ на окото, па и на умот.

zagatka-koja-kje-vi-gi-proshiri-granicite-na-svesta-kolku-krugovi-gledate-01.jpg

Понекогаш важно е да заборавиме на реалноста и да се концентрираме на нешто друго.

Како што е случајот со оваа загатка.

Колку кругови гледате на сликата?

Помош: Гледајте во центарот на сликата означен со точка.

zagatka-koja-kje-vi-gi-proshiri-granicite-na-svesta-kolku-krugovi-gledate-1.jpg

Пребројавте? Сега преминете на следната страна за да го проверите точниот одговор...Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
Квиз: Колку сте добри во улогата на пријател? Навистина е тешко да се најде вистински пријател и тоа пријателство да се одржи ...
Трик прашање: Колку години има мојот брат? Како ви оди математиката? Дали при пресметките внимавате и на најмалите детали? ...