На кое сетило се потпирате во животот: Очите, ушите или допирот?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Software Engineer 13-03-2018
Продавач 20-03-2018


На кое сетило се потпирате во животот: Очите, ушите или допирот?

Нашите сетила ни помагаат да бидеме во интеракција со средината и луѓето околу нас, но не сите ги примаат информациите однадвор на ист начин.

na-koe-setilo-se-potpirate-vo-zivotot-ocite-ushite-ili-dopirot-001.jpg

Некои подобро восприемаат информации и учат за светот преку своите уши, односно повеќе ги восприемаат аудитивните информации.

Други, најмногу се потпираат на своите очи, односно на визуелните информации.

А, трети пак, најубаво учат преку тактичните и кинестетичките информации.

На кое сетило се потпирате во животот: Очите, ушите или допирот?
 1. 1.
  Веднаш можете да ја процените личноста
  Ви треба подолг период за да ја процените личноста
  Потребно е само да се ракувате со таа личност за да ја процените
 2. 2.
  Ја следите на социјалните мрежи за да видите како изгледа
  Се подготвувате за сè што имате да ѝ кажете
  Ве загрижува како таа личност ќе се чувствува за време на состанокот
 3. 3.
  Играње друштвени игри или спортување со пријателите
  Гледање на омилените ТВ серии
  Слушање на омилената музика
 4. 4.
  Да нема многу гласна музика
  Како е презентирана храната
  Да биде вкусна храната и да мириса примамливо
 5. 5.
  Да креира пријатна атмосфера за работење
  Да можете отворено да комуницирате со него очи во очи
  Да комуницирате со него исклучиво во пишана форма
 6. 6.
  Не можете да седите мирни ниту две минути
  Преферирате да ги набљудувате другите
  Сакате да си зборувате сами со себе
 7. 7.
  Неговото расположение
  На изразите на лицето
  На тонот на неговиот глас
 8. 8.
  Си го читате во глава неколкупати
  Го читате еднаш, доста е
  Анализирате како е напишан
 9. 9.
  Слушате внимателно и си повторувате во себе
  Си „цртате“ мапа во глава
  Слушате внимателно и се заблагодарувате
 10. 10.
  Веднаш се приспособувате на атмосферата
  Туѓите звуци воопшто не ги перципирате
  Не можете да го трпите звукот на деца и автомобили

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Првото нешто што го правите кога ќе се разбудите открива каква личност... Начинот на кој го започнувате денот открива многу за вас, односно за приоритетит...
Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше? Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекц...
Тест на личноста: Која е најбогатата жена на сликата? Погледнете ја внимателно сликата и подразмислете малку - која жена ви делува нај...