Вирална загатка - Колку мрачни тајни се кријат на сликата?


Вирална загатка - Колку мрачни тајни се кријат на сликата?

Земете лупа и длабоко концентрирајте се, бидејќи за вас имаме мистерија за решавање која сме сигурни дека ќе ви биде тешка.

slika-polna-so-tajni-koja-kolku-podolgo-ja-gledate-izgleda-se-postrashna-01.jpg

Оваа слика стана вирална само неколку часа после објавувањето и со добра причина.

На прв поглед, се чини како да гледате во обичен американски ресторан од `40-ите или `50-ите.

Но, ако погледнете одблизу и се концентрирате на малите детали ќе сфатите дека гледате во сè, само не во обична слика.

Веројатно веднаш ви падна во очи черепот во кафето.

Но, ако погледнете подобро ќе почнете да забележувате многу луди работи. Пример, мистериозни пипци, слепа личност која чита...

Што друго може да се забележи на сликата?

slika-polna-so-tajni-koja-kolku-podolgo-ja-gledate-izgleda-se-postrashna-1.jpg

Инаку, сликата е дело на Џеф Ли Џонсон.

Колку чудни работи забележавте?

Н. Г. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Тешка загатка: Како да се спаси човекот? Дали имате „кликер“, дали брзо ги сфаќате работите? Тестирајте се со оваа загатк...
Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше? Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекц...
Трик прашање: Како се вика 5-тата ќерка? Што мислите кое име го одбрале нејзините родители? Taткото на Марија има 5 ...