Квиз: Дали си вечно дете?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Квиз: Дали си вечно дете?

Дали во секојдневните животни ситуации постапувате зрело и совесно, во согласност со вашата возраст, или, пак, понекогаш допуштате да одлучи вашата искрена, детска страна?

kviz-dali-si-vecno-dete-3-01.jpg

Повеќе ве водат емоциите или разумот? Вашиот приоритет се обврските или, можеби, првенствено сакате да се опуштите и да уживате?

Одговорете ги овие едноставни прашања и дознајте дали детето во вас е сè уште будно!

Квиз: Дали си вечно дете?
 1. 1.
  Забава? Зошто не сме поканети? Веднаш слегувате и вие.
  Не се двоумите, ќе повикате полиција.
  Слегувате да ги замолите барем малку да ја намалат музиката.
 2. 2.
  Се обидувате да ескивирате со изговор дека сте ја повредиле десната рака.
  Ги завршувате обврските најбргу што можете, но не ви е грижа доколку не успеете да испочитувате одреден рок.
  Тоа е тоа, нема бегање. Се трудите да се смирите и полека и сталожено да почнете со завршување на задолженијата.
 3. 3.
  Го игнорирате ѕвонењето и не ја отворате вратата сè додека не исчистите.
  На шега, им велите на гостите и тие да ги истурат пијалаците на подот.
  Почнувате да бришете и им ја објаснувате ситуацијата на гостите.
 4. 4.
  Ништо страшно! Тоа е само дете, ќе соберете подоцна.
  Седнувате до него и почнувате игра. Ги вадите сите дрвени лажици и замислувате дека свирите на тапани.
  Како од пушка се развикувате! Како можеше ова да се случи токму кога вие одвај функционирате.
 5. 5.
  Веднаш се враќам, без неа не се живее!
  Па тоа е само една обична играчка, не вреди за моето време.
  Ќе купиме нова кога ќе пристигнеме.
 6. 6.
  Како што се скарале, така ќе се смират. Не се оптоварувате со проблемот.
  Ве вознемирува и вам тоа што вашето дете е тажно, па почнувате да плачете заедно со него.
  Разговарате и му објаснувате како да постапи следниот ден за да се смират.
 7. 7.
  Се обидувате да го разубедите дека ќе му купите на крајот од пазарувањето.
  Какво чоколадно млеко, какви глупости!? Немаме време за непланирани застанувања.
  Одлична идеја. Веднаш одите до полицата и земате од чоколадното млеко „Моја кравица“, едно за вашето дете, едно за вас.

Би можело да ве интересира:

Одговорот ви зависи од карактерот: Кој човек е најбогат? Сите го проценуваме човекот на база на физичкиот изглед, сакале ние да признаеме...
Човечки лик, дрво или птици - што забележавте прво на сликата? Оваа слика има неверојатна моќ прецизно да го открие вашиот карактер и потајните...
Квиз: Која е вашата работа од соништата? Кога бевме мали, сите сакавме да станеме доктори, наставници, астронаути, пејачи...