Вирален математички проблем: Кое е решението?


Вирален математички проблем: Кое е решението?

Логичките тестови и загатки се дизајнирани со цел да ни го збунат мозокот и да нè натерат да бараме нови начини за најдеме решение на проблемот. Така и овој вирален математички проблем кој го во последно време го гледаме секаде онлајн не е исклучок на правилото. Проблемот бара од учесниците да размислуваат надвор од границите, затоа што постојат два точни одговори.

viralen-matematicki-problem-koe-e-reshenieto-01.jpeg

Овој математички проблем не е толку едноставен како што изгледа, затоа и стана толку вирален. Иако обично постои еден одговор на ваквите прашања, овој проблем има две решенија што поткнува голема дебата насекаде низ светот.

Според Дејли Мејл, само еден од 1.000 луѓе може да го најде вториот одговор на прашањето. Дали вие сте еден од тие?

viralen-matematicki-problem-koe-e-reshenieto-02.jpeg

Одговорите се кријат на следната страна...Би можело да ве интересира:

Резервирани, емпатични или саркастични: Што кажува обликот на вашите у... Дали реагирате бурно на работите или животот го прифаќате со леснотија, формата ...
Логички задачи за чие решение ќе треба да го помачите мозокот Одвреме-навреме е одлично на мозокот да му нудите по неколку логички задачи со ш...
Тест на личноста: Која е најбогатата жена на сликата? Погледнете ја внимателно сликата и подразмислете малку - која жена ви делува нај...