6 детективски задачи за чие решение треба малку повеќе да се помачите


6 детективски задачи за чие решение треба малку повеќе да се помачите

Дедуктичкиот метод на размислување не е корисен само за вистинските детективи, туку за сите нас.

detektivski-zadachi-za-chie-reshenie-treba-malku-povekje-da-razmisluvate-01.jpg

Благодарение на него, носиме правилни одлуки секојдневно и го развиваме системското размислување.

Ви нудиме 6 интересни детективски задачи за кои ќе треба малку повеќе да размислите за да го најдете вистинскиот одговор и решение.

Кога ќе го најдете решението или ако не успеете, кликнете на сликата за да го откриете точниот одговор.

6 детективски задачи за чие решение треба малку повеќе да се помачите
 1. 1. Тројца затвореници решиле да избегаат од затвор и застанале еден врз друг. Но, тој што стои најгоре не може да стигне до прозорецот. Што да направат за да побегнат?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Која од овие дупки од куршуми е направена прва?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Пред половина час, некој од соседите извршил кражба, но сите тврдат дека во тоа време биле дома. Кој од нив лаже?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Пред 10 минути некој украл пари од кафуле. Сите тврдат дека не биле таму во последните 10 минути, но познато е дека некој од нив е крадецот. Кој лаже?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кога ќе експлодира бомбата?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Пронајдете го криминалецот кој се крие помеѓу гостите на забавата под маски.
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше? Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекц...
Ги гледате ли двете мачки скриени на сликата? Многу загатки може да ви се чинат лесни на прв поглед. Но, има и такви од кои ду...
Што прво ќе видите на сликата открива: Зошто немате среќа во љубовта и... Доколку сте љубители на тестови кои само со една фотографија ви откриваат нешто ...