Дали страдате од „FOMO“ - Страв од пропуштање работи?


Дали страдате од „FOMO“ - Страв од пропуштање работи?

Има луѓе кои постојано се плашат дека ако се на едно место, на друго место пропуштаат многу важни случки, луѓе и информации. Дали сте еден од нив?

dali-stradate-od-fomo-strav-od-propustanje-raboti-001.jpg

Обично ќе ги препознаете по тоа што се „залепени“ за мобилниот телефон и постојано се распрашуваат до најситни детали.

Направете го квизот за да откриете дали и вие несвесно спаѓате во групата:

Дали страдате од „FOMO“: Страв од пропуштање работи
 1. 1.
  Воопшто не
  Умерено
  Цело време
 2. 2.
  Понекогаш за поважните работи
  Кога сум на патување се исклучувам од случувањата во моето место на живеење
  Сакам да знам дали се забавуваат без мене
 3. 3.
  Премногу
  Тоа не ме интересира
  Само ако имаме исти интереси
 4. 4.
  Многу
  Понекогаш
  Не ми претставува проблем
 5. 5.
  Сакам да знам што ќе прави секој од нив за да имам повеќе избор
  Не се ни трудам да дознаам што им се плановите
  Имам анксиозност само кога ми е премногу здодевно
 6. 6.

 7. 7.
  Веднаш, имам потреба сите да знаат како си поминувам
  Понекогаш кога сакам да го обележам моментот кога си поминувам навистина убаво
  Многу ретко

А. В. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше? Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекц...
Резервирани, емпатични или саркастични: Што кажува обликот на вашите у... Дали реагирате бурно на работите или животот го прифаќате со леснотија, формата ...
Квиз: Каде да отпатувате оваа есен? Нема кој не сака да патува и да посетува нови места, а ако ни се допаднат некои ...