Само генијалците ќе успеат да ги решат овие загатки за 30 секунди


Само генијалците ќе успеат да ги решат овие загатки за 30 секунди

Логичките загатки се добри за луѓето на сите години бидејќи го активираат мозокот и ги тераат повеќе да мислат.

samo-genijalcite-kje-uspeat-da-gji-reshat-ovie-zagatki-za-30-sekundi-001.jpg

Некои од нив се лесни и брзо може да се дојде до решение, но за добар дел од нив, долго ќе мозгате.

Разгледајте ги овие 7 логички задачи и проверете колку време ќе ви биде потребно да ги решите.

Кликнете на сликата за да го проверите одговорот за секое прашање:

Само генијалците ќе успеат да ги решат овие загатки за 30 секунди
 1. 1. Кој од наведените симболи на жолтата линија треба да го замени прашалникот?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Како можете да ја поделите оваа форма на 4 еднакви делови?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Пронајдете ја грешната коцка на сликата.
  Кликни за одговорот
 4. 4. Пронајдете ја буквата „А“ помеѓу 4-ките.
  Кликни за одговорот
 5. 5. Кој од наведените броеви на белата линија треба да го замени прашалникот?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Пронајдете го Сунѓерот Боб помеѓу Минионите.
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Загатки за оние со развиена логика: Ќе успеете ли да ги решите за 10 с... Ако сте од оние кои мислат дека сите проблеми на светот имаат логично објаснувањ...
Колку долго ќе патувате до Марс, ако се движите со брзина на светлинат... Денес имаме малку невообичаено, но секако интересно, прашање. Ќе ви треба малку ...
Квиз: Која фигура ја забележавте најпрво? Многу од нас сакаат да знаат што да очекуваат во иднина. Овој едноставен тест ќе...