Дали го гледате слонот на цртежот?


Дали го гледате слонот на цртежот?

Овој тест е оптичка илузија.

dali-go-gledate-slonot-na-crtezot-001.jpg

Треба само внимателно да го погледнете цртежот и да одговорите што гледате прво – слон или селски пејзаж со куќички, сено и птици?

Не се напрегајте да го видите слонот, има логично објаснување доколку не можете.

Преминете на следната страна за да го откриете толкувањето...Би можело да ве интересира:

Тест: Дали сте „чудак“? Вашите навики и избори говорат многу за вас, па преку овој квиз дознајте каква л...
Што прво ќе видите на сликата открива: Зошто немате среќа во љубовта и... Доколку сте љубители на тестови кои само со една фотографија ви откриваат нешто ...
Тест од 30 секунди: Оптички илузии откриваат дали сте под стрес Во денешно време, со брзото темпо на живот, ретко се наоѓа некој кој не е под ст...