Назад во школските денови: Тест по општа култура


Назад во школските денови: Тест по општа култура

Во еден период од животот, сите поминувавме многу време читајќи книги или енциклопедии на темите кои нè интресираа.

nazad-vo-shkolskite-denovi-test-po-opshta-kultura-001.jpg

Денешните деца сега знаењето го наоѓаат со само еден клик и сите информации им се достапни.

Но, да видиме колку од вас се сеќаваат на работите кои ги учеа во училиште или општо во минатото.

Проверете на колку од овие прашања ќе успеете да одговорите и тестирајте го вашето знаење.

За да го дознаете точниот одговор, кликнете на сликата.

Назад во школски денови: Тест по општа култура
 1. 1.
  Кликни за одговорот
 2. 2.
  Кликни за одговорот
 3. 3.
  Кликни за одговорот
 4. 4.
  Кликни за одговорот
 5. 5.
  Кликни за одговорот
 6. 6.
  Кликни за одговорот
 7. 7.
  Кликни за одговорот
 8. 8.
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку добро ги познавате правилата за однесување на свадба? Сигурно досега сте биле поканети на многу свадби, без разлика дали кај блиски лу...
Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше? Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекц...
Загатки за оние со развиена логика: Ќе успеете ли да ги решите за 10 с... Ако сте од оние кои мислат дека сите проблеми на светот имаат логично објаснувањ...