Квиз: Која е вашата работа од соништата?


Квиз: Која е вашата работа од соништата?

Кога бевме мали, сите сакавме да станеме доктори, наставници, астронаути, пејачи и слично.

kviz-koja-e-vashata-rabota-od-sonishtata-001.jpg

Но, плановите што си ги правиме во детството многу ретко се остваруваат, па малкумина го работат она што го сакале додека биле деца.

Без разлика дали сте задоволни со вашата професија или би сакале да направите промена, овој квиз ќе ви открие која е вашата работа од соништата.

Одговорете на следниве прашања:

Која е вашата работа од соништата?
 1. 1.
  Математика
  Македонски или странски јазик
  Музичко
  Ликовно
 2. 2.
  се дружевте со сите од одделението
  повеќе сакавте да читате книги, отколку да излегувате
  бевте член на бенд
  не ве интересираше многу учењето
 3. 3.


 4. 4.
  да сакам и да бидам сакан/а
  да го прошетам светот
  да измислам нешто што ќе биде корисно за човештвото
  да имам пари и материјално богатство
 5. 5.
  веднаш прифаќате и ги откажувате другите обврски
  љубезно го одбивате и му се извинувате за тоа
  веднаш велите „не“, без никаква грижа на совест
  веќе сте тргнале за да го соберете и имате испланирано каква музика ќе слушате по пат
 6. 6.
  фармерки, кошула и многу модни додатоци
  костим или кошула со панталони, сакам елегантен изглед
  она што е најмодерно во моментот
  фармерки, маичка, ранец и капче
 7. 7.
  ако одам на интервју за работа
  ако ги изгубам сите пари што сум ги спечалил/а
  ако дојде крајот на светот
  ако не постојат веќе библиотеки и книги
 8. 8.
  ги презентирате идеите во облик на печатен документ кој го објаснувате на колегите
  имате подготвено слајдови во PowerPoint со различни бои, форми и фонтови
  имате подготвено кратка презентација бидејќи повеќе сакате усно да ги кажете идеите
  заборавате дека треба да правите презентација тој ден и не одите на работа
 9. 9.


М. В. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Кој е крадецот? Дали сакате за момент да се ставите во улогата на детектив и да ѝ помогнете на п...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...
Квиз: Која жена изгледа најстаро? Како ја проценувате возраста на жените? Според начинот на облекување, ставот или...

Најчитани неделава