На која националност припаѓате според вашите манири?


На која националност припаѓате според вашите манири?

Во секоја земја постојат различни правила на однесување и секоја националност се разликува по нешто по што е карактеристична. 

na-koja-nacionalnost-pripagjate-spored-vashite-maniri-01.jpg

На пример, во некои земји е очекувано да оставите бакшиш, а во други, тоа може да биде дури и навредливо. 

Некаде луѓето строго се придржуваат до правилата, а на некои места пак, повеќето ги прекршуваат. 

Какви се вашите манири и на која националност припаѓате според однесувањето, дознајте со следниот квиз. 

На која националност припаѓате според вашите манири?
 1. 1.


 2. 2.
  Секогаш
  Често
  Никогаш
  Понекогаш
 3. 3.
  Да, но минимален
  Не
  Зависи од услугата
  Секогаш
 4. 4.
  Да, задолжително
  Понекогаш
  Не, зошто да носам?
  Зависи кај кого одам
 5. 5.
  Најдобриот пријател
  Старите кумови
  Некој што има повеќе пари
  Не знам
 6. 6.
  Да
  Не
  Понекогаш
  Зошто би ми бил потребен?
 7. 7.


 8. 8.
  Веднаш кога ќе ми го дадат
  Зависи од кого е
  Кога сите ќе си отидат
  Зависи од пригодата
 9. 9.
  Да, тоа е вистински џентлмен
  Зависи од ситуацијата
  Не, жената може и сама
  Тоа не е воопшто важно

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Во психологијата постојат два типа личности, А и Б - Кој сте вие? Во психологијата постои теорија која ги дели луѓето на два контрастни типови на ...
Трик прашање: Која жена има манири и важи за културна? Замислете ја следната ситуација: Седнувате во кафуле, а во рацете имате чанта. Ч...
Бонтон тест: Која жена има културни манири за на маса? Дали се сметате себеси за културна личност која живее по бонтон правила? Ајде да...

Најчитани неделава