Во кој дел од денот сте најпродуктивни?


Во кој дел од денот сте најпродуктивни?

Човечкиот биоритам варира и се разликува од човек до човек, па додека на едни им е полесно да ги извршат тешките задачи наутро, некој сака да ги одложува до доцна навечер.

vo-koj-del-od-denot-ste-najproduktivni-001.jpg

Во која група на луѓе спаѓате вие – утрински или ноќни птици? Мозокот ви е најодморен рано наутро, или по појадокот и кафето? Кога работите со „полна пареа“?

Доколку уште немате откриено во кој дел од денот сте најефективни, решете го квизот:

Во кој дел од денот сте најпродуктивни?
 1. 1.
  6-7 часот
  8-9 часот
  околу 10 часот
  околу пладне (12ч.)
  после пладне
 2. 2.
  Пијам кафе
  Се спремам за на работа
  Се туширам
  Не станувам веднаш, лежам уште барем половина час
  Вежбам
 3. 3.
  Насобраните мејлови
  Кафето
  Најтешките задачи
  Останатите задачи од вчера
  Разговор со колегите
 4. 4.
  Никогаш
  Ретко, само ако станам порано од вообичаено
  Секој ден, по околу 30 минути
  Секако, по 1-2 часа
  Зависи колку ми бил стресен и брз денот
 5. 5.
  1
  2
  3
  4
  5
 6. 6.
  Филм
  Работа, работа, работа
  Излегување
  Вечера, дома
  Секогаш различно

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Квиз: Како ви изгледа совршеното утро? Дали сте човек кој сака да се тегне низ креветот додека го одложува алармот добр...
Тест на карактерот: Каде би сакале да сте во моментов? Сами покрај некое мало мирно езерце, на плажа на море или со нозете во студени в...