7 предизвици кои ќе ви го зајакнат вниманието


7 предизвици кои ќе ви го зајакнат вниманието

Што и да правите, време е за кратка пауза и мало размрдување на мозокот и очите.

7-predizvici-koi-ke-vi-go-zajaknat-vnimanieto-001.jpg

Следниве 7 предизвици во облик на фотки со скриени предмети ќе ви помогнат за да го зајакнете вниманието и да ја подобрите концентрацијата.

За колку минути ќе ги решите сите?

(За да го видите точниот одговор, кликнете на сликата)

7 предизвици кои ќе ви го зајакнат вниманието
 1. 1. Дали гледате коњ на сликата?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Старецот си го загубил лулето. Помогнете му да го пронајде:
  Кликни за одговорот
 3. 3. Каде е капата на човекот?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Дали гледате лисица во шумата?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Меѓу многуте жирафи има една змија – најдете ја:
  Кликни за одговорот
 6. 6. Пронајдете ги бројките за 5 секунди:
  Кликни за одговорот
 7. 7. Пронајдете го натрапникот за 10 секунди:
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку добро ги познавате правилата за однесување на свадба? Сигурно досега сте биле поканети на многу свадби, без разлика дали кај блиски лу...
Колку долго ќе патувате до Марс, ако се движите со брзина на светлинат... Денес имаме малку невообичаено, но секако интересно, прашање. Ќе ви треба малку ...
Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот За да го развиете креативното размислување, многу психолози советуваат да решава...