Една илустрација која ќе ви ги тестира вниманието и интелигенцијата


Една илустрација која ќе ви ги тестира вниманието и интелигенцијата

На самиот почеток, важно е да знаете дека се работи за илустрација од ретро детски магазин.

edna-ilustracija-koja-ke-vi-gi-testira-vnimanieto-i-inteligencijata-1.jpg

Илустрацијата и прашањата поврзани со неа се стари неколку децении, а порано биле наменети за да ги тестираат перцепцијата и вниманието на децата.

Сега истиот детски предизвик може добро да ве измачи.

Разгледајте ја илустрацијата, а потоа обидете се да одговорите на следните прашања:

edna-ilustracija-koja-ke-vi-gi-testira-vnimanieto-i-inteligencijata-2.jpg

1. Кон кој град лета авионот?

2. Кога последен пат врнело дожд?

3. На која страна тече реката?

4. Дали облеката бргу ќе се исуши?

5. Со какво превозно средство се дојдени туристите?

6. Колку се искусни туристите?

7. Кој од мажите ја уловил рибата (која ја чисти мажот на трупецот)?

8. Колку високо ќе порасне сончогледот?

9. Дали има и други луѓе присутни на кампувањето, кои не се на илустрацијата?

Одговорите можете да ги проверите на следната страна...Би можело да ве интересира:

Колку долго ќе патувате до Марс, ако се движите со брзина на светлинат... Денес имаме малку невообичаено, но секако интересно, прашање. Ќе ви треба малку ...
Колку добро ги познавате правилата за однесување на свадба? Сигурно досега сте биле поканети на многу свадби, без разлика дали кај блиски лу...
Една анимација која може да открие дали сте генијалци или имате скриен... Практично е невозможно на прв поглед да одредите дали некој е просечен, генијале...