Едноставен квиз кој ќе ви открие колку се широки вашите општи познавања


Едноставен квиз кој ќе ви открие колку се широки вашите општи познавања

Општите познавања е добро да се тестираат одвреме навреме и да се прави проверка на знаењето.

ednostaven-kviz-koj-kje-vi-otkrie-kolku-se-shiroki-vashite-opshti-poznavanja-001.jpg

Некои работи сме ги запомниле од нашето образование, други сме ги прочитале од интернет или енциклопедија, но многу работи можеме да научиме и на овој начин, преку квизови.

Па, колку се широки вашите општи познавања и колку добро ќе се снајдете на различни теми?

Направете го следниот квиз и одберете што е точно, а што погрешно и проверете до каде сте со знаењето:

Едноставен квиз кој ќе ви открие колку се широки вашите општи познавања
 1. 1.
  Вистина
  Лага
 2. 2.
  Вистина
  Лага
 3. 3.
  Вистина
  Лага
 4. 4.
  Вистина
  Лага
 5. 5.
  Вистина
  Лага
 6. 6.
  Вистина
  Лага
 7. 7.
  Вистина
  Лага
 8. 8.
  Вистина
  Лага

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Која боја ве опишува во пролет? Сите ја сакаат пролетта, но секој ја доживува оваа сезона на различен начин. ...