Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот


Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот

За да го развиете креативното размислување, многу психолози советуваат да решавате логични проблеми и загатки.

logichki-zadachi-za-koi-kje-mora-da-go-pomachite-mozokot-01.jpg

Неопходно е да го правите ова малку по малку, но да размислувате правилно и да го тренирате мозокот.

Овие вежби освен што го подобруваат размислувањето, ја подобруваат и меморијата, како и го намалуваат ризикот од Алцхајмер.

Па доколку сакате да го одржувате мозокот, следниве задачи ќе ви бидат од корист.

Колку од нив ќе успеете да решите? Кликнете на сликата за да го дознаете одговорот. 

Логички задачи за кои ќе мора да го помачите мозокот
 1. 1.
  Кликни за одговорот
 2. 2.
  Кликни за одговорот
 3. 3.
  Кликни за одговорот
 4. 4.
  Кликни за одговорот
 5. 5.
  Кликни за одговорот
 6. 6.
  Кликни за одговорот
 7. 7.
  Кликни за одговорот

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз за концентрација: После кое прашање ќе се откажете? Дали сакате мозокот да ви работи со полна пареа, без паузи и прекини, без одмори...
Квиз кој ви ја зајакнува одлучноста: Што се крие зад вашите избори? Секојдневно се наоѓаме пред многу предизвици и ситуации во кои мора да донесеме ...
Летен логички предизвик: Колку чини секој сладолед? Логичките загатки со една слика на која треба да препознаете или најдете нешто с...