Загатки заради кои мозокот ќе ви работи „со полна пареа“


Загатки заради кои мозокот ќе ви работи „со полна пареа“

zagatki-zaradi-koi-mozokot-ne-vi-raboti-so-polna-parea-001.jpg

Честопати несвесно мозокот го активираме минимално, односно со минимум активност се обидуваме да ги завршиме работите и обврските, речиси механички.

Но, таа наша ментална мрзеливост може да нè чини здравје.

Вклучете го мозокот на максимум и почнете со решавање:

(Кликнете на сликите за да го откриете одговорот)

Загатки заради кои мозокот ќе ви работи „со полна пареа“
 1. 1.
  Кликни за одговорот
 2. 2.
  Кликни за одговорот
 3. 3.
  Кликни за одговорот
 4. 4.
  Кликни за одговорот
 5. 5.
  Кликни за одговорот
 6. 6.
  Кликни за одговорот
 7. 7.
  Кликни за одговорот
 8. 8.
  Кликни за одговорот
 9. 9.
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз за концентрација: После кое прашање ќе се откажете? Дали сакате мозокот да ви работи со полна пареа, без паузи и прекини, без одмори...
Тест на личноста: Одберете еден пердув и дознајте каков карактер имате Под истото сонце сме со над 7 милијарди луѓе на планетата, сите уникатни и прекр...
Логичка загатка за која мозокот треба да ви работи брзо: Кој е крадецо... Велат дека во секој човек се крие генијален детектив, само треба ситуација која ...