Едноставен тест со кој ќе проверите колку забележувате детали и дали сте интроверт


Едноставен тест со кој ќе проверите колку забележувате детали и дали сте интроверт

Дали често се запрашувате каков е вашиот карактер и правите тестови на личност со цел да дознаете нешто повеќе за себе?

ednostaven-test-so-koj-kje-proverite-kolku-zabelezhuvate-detali-i-dali-ste-introvert-01.jpg

Според статистиките, повеќето луѓе се екстроверти кои гледаат надвор од затворената кутија.

Интровертите се во многу помал број, но за нив се вели дека имаат неверојатно способност за концентрација и фокусирање, што прави одлично да се справат со секој тест без тешкотии.

Па, за да проверите дали сте интроверт, треба да разгледате неколку слики и да го пронајдете скриениот објект на сликата.

(Кликнете на секоја слика за да го откриете скриениот предмет)

Колку забележувате детали и дали сте интроверт?
 1. 1. Пронајдете го кроасанот помеѓу морскиот свет:
  Кликни за одговорот
 2. 2. Каде е воздушниот балон помеѓу медузите?
  Кликни за одговорот
 3. 3. Можете ли да го најдете полжавот?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Пронајдете го копчето помеѓу топките:
  Кликни за одговорот
 5. 5. Ќе успеете ли да ја најдете пеперутката?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Некаде на сликата има шолја кафе. Каде е?
  Кликни за одговорот
 7. 7. Помеѓу лисјата се крие и желка. Ја гледате ли?
  Кликни за одговорот
 8. 8. Пронајдете го бонбончето помеѓу рибите:
  Кликни за одговорот

Според тоа како се справувате со сликите во продолжение, резултатите може да бидат следни:

Ако ги најдовте предметите со леснотија, тогаш важите за интроверт. Поседувате уникатни способности за набљудување и знаете да се фокусирате и на најмалите детали. Преферирате да бидете сами, повеќе отколку во гласна средина и не покажувате емоции.

Ако ви стана здодевно барајќи ги предметите и изгубивте трпение, тогаш сте екстроверт. Вие сте активно, динамично и чувствително човечко суштество. Тешко ви е да останете на едно место, сакате да комуницирате со други луѓе и знаете како да привлечете внимание.

Ако се соочивте со потешкотии, но сепак го поминавте тестот, вие сте амбиверт – редок тип на личност. Вие сте човек со многу таленти и знаете како да се приспособите на различни средини и луѓе. Пријатни сте и со задоволство наоѓате заеднички теми речиси со сите.  

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Ако животот ви беше претворен во книга, каков наслов ќе имаше? Дали некогаш сте помислиле сите ваши животни искуства и случувања, совети и лекц...
Тест на личноста: Замислете го вашиот дом од соништата - со каква боја... Дали ќе се одлучите за сигурна опција како белата боја или ќе бидете храбри со и...
7 загатки кои ќе ви помогнат побрзо да ги најдете изгубените работи Секој ден по барем еднаш конфузно ги бараме клучевите, мобилниот телефон, паричн...