Вирална математичка загатка која отвори многу дискусии - Како ќе ја решите вие?


Вирална математичка загатка која отвори многу дискусии - Како ќе ја решите вие?

Оваа навидум едноставна математичка загатка натера многумина „да се почешаат по главата“ од збунетост.

viralna-matematicka-zagatka-koja-otvori-mnogu-diskusii-kako-ke-ja-reshite-vie-001.jpg

Па, дали и вие ќе припаднете во таа група или ќе успеете да ја решите точно?

Загатката гласи:

viralna-matematicka-zagatka-koja-otvori-mnogu-diskusii-kako-ke-ja-reshite-vie-3.jpg

Дискусиите и коментарите се движат од тоа дека човекот заработил 10, 20 или 30 долари, па до тоа дека човекот останал на нула.

Кое е вашето мислење?

Одговорот проверете го на следната страна...Би можело да ве интересира:

Тест на личноста: Замислете го вашиот дом од соништата - со каква боја... Дали ќе се одлучите за сигурна опција како белата боја или ќе бидете храбри со и...
Резервирани, емпатични или саркастични: Што кажува обликот на вашите у... Дали реагирате бурно на работите или животот го прифаќате со леснотија, формата ...
Логичка загатка: Како Перо да избега од затвор? Миговите до извршување на смртната казна му се одбројуваат, а Перо е невин и оча...

Најчитани неделава