Психијатарот, тој што ги трезни сите или ироничниот: Кој пријател сте во друштвото?


Психијатарот, тој што ги трезни сите или ироничниот: Кој пријател сте во друштвото?

Секое друштво е составено од неколку специфични пријатели кои си имаат своја „силна страна“ и еден квалитет по кој се одвојуваат од останатите.

psihijatarot-toj-sto-gi-trezni-site-ili-ironicniot-koj-prijatel-ste-vo-drustvoto-01.jpg

Тоа може да биде пријателот кој секогаш има решение за секој проблем, односно тој е психијатарот во друштво, или пријателот кој секогаш е нечив „родител“, па ги трезни и пази другите.

Секако, ниту едно друштво не би било целосно без еден ироничен и саркастичен пријател, еден кој постојано се жали и уште еден кој е центарот на сите драми.

Низ овој забавен квиз откријте (и секако, резултатот не го земајте при срце и не го сфаќајте во негативна конотација):

Кој пријател сте во друштвото?
 1. 1.
  Кафеана
  На кафе преку ден
  Домашна атмосфера
  Диско
  Ретко иницирам, само присуствувам на веќе организиран собир
  Зависи од распоредот на денот
 2. 2.
  Љубовни проблеми
  Политика
  Деца
  Трачеви за луѓе кои не ги знам
  Работа
  Чисто филозофски прашања
 3. 3.
  Нешто поврзано со здравјето
  Имам многу работа
  Не се правдам, само кажувам дека не одам
  Вчера заглавив, па не можам денес пак
  Никогаш не откажувам
  Не сум расположен/а
 4. 4.
  Само кога има нешто за славење
  Скоро секој ден
  Еднаш неделно
  Неколку пати во месецот, доволно е
  Ретко се гледаме, но секој ден сме во комуникација
  Кога некој има сериозен животен проблем за разговарање
 5. 5.
  Алкохол
  Купон за патување/ручек/забавна активност
  Им ставам пари во плик, нека си купат што им треба
  Облека
  Нешто што спомнале дека им треба
  Глупости на кои заедно се смееме
 6. 6.
  Здравствените проблеми
  Не постои проблем што не го знаат
  Семејните проблеми
  Кавгите со партнерот/партнерката
  Понекогаш премолчувам за тајните авантури додека сум излезен/а
  Што ми се случува на работа
 7. 7.
  Бившите на пријателите се забранета територија
  Тајните на пријателите кажани во доверба не се откриваат на други луѓе
  Пријателите не се откачуваат за дечко/девојка
  Пријателите не се оговараат зад грб
  Сите од горенаведените
  Ниту едно, никогаш не би им згрешил/а на пријателите

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Гатанка: Секогаш доаѓа, никогаш не стигнува - што е тоа? Дали сте љубител на гатанки? За колку секунди ќе се сетите на одговорот на оваа?...
Тест низ оптичка илузија: Колку сте емотивни? Оптичките илузии се секогаш привлечни бидејќи секој пар очи гледа нешто различно...
Дали сте доволно паметни за да го решите квизот со точки? На прв поглед ќе ви личи на загатка која може да ја најдете во детските книги и ...

Спонзорирани линкови:

Најчитани неделава