Квиз: 10 прашања кои точно ќе ги одговорат само луѓето со големи општи познавања


Квиз: 10 прашања кои точно ќе ги одговорат само луѓето со големи општи познавања

Некои работи од училишните денови ни остануваат засекогаш врежани во главата.

kviz-15-prasanja-koi-tocno-ke-gi-odgovorat-samo-ucenite-lugje-001.jpg

Но, понекогаш е добро и да го надоградуваме знаењето одвреме-навреме и да имаме познавања на различни теми, бидејќи некои факти може и да се менуваат.

Постојат многу работи кои можеби не сте ги знаеле или сте мислеле дека се мит, но потоа може да прочитате некаде дека се вистина и да научите нешто повеќе.

Па, колку вие го надоградувате вашето знаење во меѓувреме и колку може да познаете што е точно, а што погрешно, проверете со следниот квиз:

10 прашања кои точно ќе ги одговорат само „учените“ луѓе
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

  9. 9.

  10. 10.

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...
Тест на личноста: Замислете го вашиот дом од соништата - со каква боја... Дали ќе се одлучите за сигурна опција како белата боја или ќе бидете храбри со и...
Брз и прецизен тест кој го открива карактерот - Што видовте прво на сл... Дрво, горила, лав или риби? Што забележавте прво на сликата? Не трудете се премн...