7 загатки кои ќе ви помогнат побрзо да ги најдете изгубените работи


7 загатки кои ќе ви помогнат побрзо да ги најдете изгубените работи

Секој ден по барем еднаш конфузно ги бараме клучевите, мобилниот телефон, паричникот, очилата за сонце... Па, овие загатки имаат за цел да ви го олеснат барањето на работите кои ви се пред очи.

7-zagatki-koi-ke-vi-pomognat-pobrzo-da-gi-najdete-izgubenite-raboti-01.jpg

Во сите илустрации имате збир од предмети и лица, низ кои треба да го најдете добро скриениот предмет или лик.

Сфатете ги како вежба и забава воедно:

(Кликнете на сликата за да го откриете одговорот)

7 загатки кои ќе ви помогнат побрзо да ги најдете изгубените работи
 1. 1. Каде е жената на фармерот?
  Кликни за одговорот
 2. 2. Најдете го човекот скриен во грмушките:
  Кликни за одговорот
 3. 3. Децата тврдат дека во собата има астроном, но родителите не им веруваат бидејќи не го гледаат. А, вие?
  Кликни за одговорот
 4. 4. Лисицата успеала да улови гуска затоа што мрзеливото куче е добро скриено. Гледате каде?
  Кликни за одговорот
 5. 5. Додека е во лов по лос, ловецот не е свесен за опасноста која се наоѓа во негова близина. Знаете за што зборуваме?
  Кликни за одговорот
 6. 6. Треба брзо да го најдете натрапникот за да ги спасите птиците од тоа да станат негова храна:
  Кликни за одговорот
 7. 7. Најдете го животното кое ќе биде послужено како главно јадење за вечера:
  Кликни за одговорот

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Загатки заради кои нема да имате мир додека не најдете решение Истражувањата многупати докажале дека решавањето загатки и логички задачи е искл...
Загатки за оние со развиена логика: Ќе успеете ли да ги решите за 10 с... Ако сте од оние кои мислат дека сите проблеми на светот имаат логично објаснувањ...
Едноставен тест со кој ќе проверите колку забележувате детали и дали с... Дали често се запрашувате каков е вашиот карактер и правите тестови на личност с...