Квиз: Каков родител ќе бидете?
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Квиз: Каков родител ќе бидете?

Оние кои веќе се родители, сигурно имаат некаква претстава за себе и за начинот на кој ги воспитуваат и се однесуваат кон децата.

kviz-kakov-roditel-kje-bidete-01.jpg

Но сега, да се фокусираме на оние кои очекуваат дете или планираат во блиска иднина да станат родители.

Какви родители очекувате да бидете? Дали ќе бидете строги, ќе го контролирате детето или ќе му дадете целосна слобода?

Колку ќе водите сметка за начинот на кој тоа се развива и созрева и како ќе влијаете на него?

Со неколку едноставни прашања, проверете какви родители би биле, па проверете дали ви се допаѓа резултатот, или ќе треба да промените некој став.

Квиз: Каков родител ќе бидете?
 1. 1.


 2. 2.


 3. 3.


 4. 4.
  Ќе организирам дружби со другарчињата.
  Ќе го запишам на некој друштвен спорт.
  Ќе го запишам на дополнителни часови.
  Ќе го оставам дома да прави/игра тоа што сака.
 5. 5.
  Ќе го утешам и ќе му помогнам да се подобри.
  Ќе му укажам на грешките, а потоа е негово.
  Ќе го оставам само да сфати каде греши.
  Не може моето дете да постигне неуспех.
 6. 6.
  Ќе му објаснам дека не може да го добие тоа што го сака.
  Ќе го оставам да плаче, што да правам?
  Ќе го искарам за да се засрами и да престане.
  Ќе му го дадам/купам тоа што го сака, само да престане.
 7. 7.


М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Каква убавина носите во себе? Како ве доживуваат луѓето? Дали имате елеганција како од минатиот век, мистична ...
Што кажува за вас начинот на кој ја носите чантата? Ја носите на рамо и ја држите со рака или ја ставате преку рамо и заборавате нa ...
Одберете магично стапче кое би сакале да го имате и откријте ги тајнит... Кога би имале магично стапче со кое ќе може да добиете што сакате и кога сакате,...