Квиз со интересни статистички факти: Ќе погодите ли кои се точни, а кои неточни?


Квиз со интересни статистички факти: Ќе погодите ли кои се точни, а кои неточни?

Многумина, кога ќе видат статистички податоци и бројки, избегнуваат да си го оптоваруваат мозокот.

kviz-so-interesni-statistichki-fakti-kje-pogodite-li-koi-se-tochni-a-koi-netochni-01.jpg

Но, понекогаш статистиките може да ни дадат интересни информации, кои би ги предизвикале и оние кои не сакаат бројки.

На пример, дали сте знаеле дека во САД секој ден околу 1.700 луѓе стануваат милионери?

Колку сте запознаени со вакви интересни статистички податоци, проверете во следниот квиз со точно/неточно.

Квиз со интересни статистички факти: Ќе погодите ли кои се точни, а кои неточни?
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Која боја ве опишува во пролет? Сите ја сакаат пролетта, но секој ја доживува оваа сезона на различен начин. ...
Квиз: Која е вашата работа од соништата? Кога бевме мали, сите сакавме да станеме доктори, наставници, астронаути, пејачи...