Детективска задача за интелигентни: Кој е убиецот?


Детективска задача за интелигентни: Кој е убиецот?

Во бутикот во времето на убиството имало тројца луѓе. Ана, Горан и Борјан се осомничени, кој е убиецот?

detektivska-zadacha-za-inteligentni-koj-e-ubiecot-01.jpg

Во еден елитен бутик за машка облека се случи убиство. Младиот продавач Виктор е убиен.

Тој има само 25 години, го обожава своето куче Гоги и нема лоши навики. Во бутикот работи една година.

Неговото тело е пронајдено во магацинот.

Во моментот на убиството снемало струја и камерите биле дисконектирани. Детективот кога дошол на местото на злосторството ја видел оваа сцена.

detektivska-zadacha-za-inteligentni-koj-e-ubiecot-02.jpg

Започнал да испитува внимателно сè. Имало расфрлено работи, кутиите биле отворани, дали напаѓачот барал нешто?

detektivska-zadacha-za-inteligentni-koj-e-ubiecot-03.jpg

Осомничените биле: касиерката – Ана, мажот со актовка – Горан и мажот со завој на раката Борјан. Сите овие луѓе биле во продавницата кога се случило убиството.

Детективот е сигурен дека еден од нив е убиецот.

Шефот на осигурување ги одблокирал вратите, кои се блокирале во моментот кога снемало струја, но кога видел дека имало убиство повторно ги блокирал.

detektivska-zadacha-za-inteligentni-koj-e-ubiecot-04.jpg

Детективот по испитувањето на местото на злосторството и осомничените, забележал неколку детали кои посочиле кој е виновникот. Повикал засилување и веднаш бил приведен сторителот.

Кој е убиецот? Кои детали му помогнале на детективот?

Доколку не го знаете решението, кликнете на следната страна за да видите како течела истрагата и кој е резултатот:Би можело да ве интересира:

Детективска загатка: Која пилула е отровна? Тим детективи имаат задача во која треба да им помогнете. Ставете се во улога на...
Детективска задача која ќе ја решат само луѓето со изострено око за де... Ставете се на миг во кожата на детективите и тестирајте ја вашата логика. Само п...
Квиз за концентрација: После кое прашање ќе се откажете? Дали сакате мозокот да ви работи со полна пареа, без паузи и прекини, без одмори...