Предизвикувачки „точно или погрешно“ квиз - колку добро го познавате светот во кој живеете?


Предизвикувачки „точно или погрешно“ квиз - колку добро го познавате светот во кој живеете?

Дали сте од оние љубопитни луѓе кои постојано сакаат да нуркаат во морето информации за светот што ги опкружува? Овој квиз ќе ви биде вистински предизвик.

predizvikuvachki-tochno-ili-pogreshno-kviz-kolku-dobro-go-poznavate-svetot-vo-koj-ziveete-01.jpg

Како технологијата влијае на вашиот мозок, како да се спасите во случај на опасност, колку животните и луѓето имаат слични карактеристики... Дали имате големи општо познавања за светот што ве опкружува?

Некои работи сигурно добро ги познавате, но други навистина ќе ве изненадат.

Одберете една од опциите точно или погрешно за секое тврдење и потоа откријте за колку од нив сте биле во право.

Колку добро го познавате светот во кој живеете?
  1. 1.

  2. 2.

  3. 3.

  4. 4.

  5. 5.

  6. 6.

  7. 7.

  8. 8.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...
Квиз: Која боја ве опишува во пролет? Сите ја сакаат пролетта, но секој ја доживува оваа сезона на различен начин. ...