Квиз со точно/погрешно кој ќе ви покаже колку ви се големи општите познавања


Квиз со точно/погрешно кој ќе ви покаже колку ви се големи општите познавања

Понекогаш е добро да се „вратиме“ во училишните клупи и да си го провериме знаењето на различни полиња. 

kviz-so-tochno-pogreshno-koj-kje-vi-pokazhe-kolku-vi-se-golemi-opshtite-poznavanja-001.jpg

Дали повеќе ви оди географија, историја, физика, или пак, ве бидува за секое поле по малку и имате големи општи познавања? 

Со овој квиз ќе се проверите во повеќе области, а може и да се натпреварувате со колегите и да видите кој ќе има повеќе точни одговори. 

Ве предизвикуваме - колку се снаоѓате со прашања кои треба да ги знаете од „општа култура“?

Квиз со точно/погрешно кој ќе ви покаже колку ви се големи општите познавања
 1. 1.

 2. 2.

 3. 3.

 4. 4.
  4
  5
 5. 5.
  Танзанија
  Зимбабве
 6. 6.

 7. 7.

 8. 8.

 9. 9.

 10. 10.

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Квиз: Дали имате влакна на јазикот? Дали некогаш сте се соочиле со хотелска соба која не е како на фотките на интерн...
Квиз: Што ви кажува вашето минато? Каква порака ви испраќа минатото? Кои лекции ги научивте и што треба да променит...
Квиз: Која жена изгледа најстаро? Како ја проценувате возраста на жените? Според начинот на облекување, ставот или...