Логичка загатка за која мозокот треба да ви работи брзо: Кој е крадецот?


Логичка загатка за која мозокот треба да ви работи брзо: Кој е крадецот?

Велат дека во секој човек се крие генијален детектив, само треба ситуација која ќе го „разбуди.“

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-01.jpg

Ви нудиме една интересна загатка која дефинитивно ќе ви го размрда мозокот и ќе го натера да работи со полна пареа.

Ситуацијата е следнава:

Во супермаркет се случиле неколку кражби во рок од една година. Вкупно имало 3 кражби и тоа во јануари, април и јуни.

Безбедносните камери го забележале ова:

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-02.jpg

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-03.jpg

logicka-zagatka-za-koja-mozokot-treba-da-vi-raboti-brzo-koj-e-kradecot-04.jpg

Благодарение на еден детаљ, крадецот имал неуспешна мисија и на крајот бил откриен.

Кој е пресудниот детаљ?

Проверете го одговорот на следната страна...Би можело да ве интересира:

Загатка за мудри луѓе Колку брзо мозокот ви смислува креативни решенија? Тестирајте се! Што мислите ко...
Квиз: Дали сте добар или лош човек? Дали сте од оние луѓе кои срцето би го дале за другите или секогаш на прво место...
Загатка: Пронајдете го ќесето со пари помеѓу подароците Само најупорните ќе успеат да ја решат оваа загатка. Не откажувајте се брзо, сам...